Bikkeltrainingen

Veel kinderen en jongeren worstelen met onzekerheden en het zelfvertrouwen. Door deelname aan een Bikkeltraining leren kinderen en jongeren steviger op beide benen staan en wordt er gewerkt aan mentale veerkracht, het (aan)leren van vaardigheden, coping en sociale omgang. Vaak gaat het om een tijdelijk steuntje in de rug zodat een kind net wat steviger en zekerder van zichzelf nieuwe taken en uitdagingen aankan. Dat is de kern van Bikkeltrainingen voor kinderen. We zullen tijdens de bijeenkomsten veel zelf doen en ervaren. Ouders worden actief betrokken en krijgen na iedere bijeenkomst een nieuwsbrief over wat we gedaan hebben. Aan de hand van verschillende typetjes zoals Chill Bill, Woeste Willem, Bikkel en de Pieper wordt spelenderwijs geoefend met een sterke en stevige houding en hoe je op een handige manier kunt reageren in verschillende situaties. Ook relativeren, plezier maken en ontspanning maken deel uit van de training. De training is interactief en sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen.

De trainingen die Noura-coaching biedt:

  • 'Bikkeltjes met lef' is een weerbaarheidstraining voor jonge kinderen van 4-7 jaar met uitgebreid aandacht voor de rol van ouders. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van ongeveer een uur en is geschikt als groepstraining, maar ook als individueel traject.
  • De SOVA-training De Bikkelclub is voor kinderen van 6-9 jaar. De SOVA-training bestaat uit 7 bijeenkomsten en is geschikt als groepstraining, maar is ook geschikt als individueel traject.
  • 'Bikkels in de Dop' is een weerbaarheidstraining voor kinderen van 8-12 jaar. De trainingen bestaan uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur per keer. Bikkels in de Dop weerbaarheidstraining is geschikt als groepstraining, maar ook als individueel traject.

De Bikkeltrainingen zijn evidence based. Ontwikkeld door Spectrum Brabant Academie gebaseerd op 10 jaar ervaring met het geven van SOVA -en weerbaarheudstrainingen. https://bikkels.nl

 
Top