Coaching/Training

Voor wie?

Ik bied coaching aan kinderen, jonge meiden en vrouwen. Welke vraag je ook hebt, welk probleem je ervaart, in welk hokje je zit of waar je in vastloopt je bent welkom! Als je anders wil leren omgaan met je gedachten, wil leren leven naar de waarden die je hebt en de bereidheid hebt om hieraan te werken ben ik je coach. Jij staat centraal binnen de coaching. Elk persoon is uniek en elk traject dus ook. Dat maakt dat ik van tevoren niet weet hoeveel sessies er zullen zijn. De een heeft voldoende handvatten na 4 sessies en de ander na 10. Alles gaat in overleg met jou.

Uiteraard vraagt een coachingstraject met kinderen om een heel andere aanpak dan een traject met een volwassene of een jongere of een gezin. Het is altijd maatwerk. Wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ik werk met Acceptance and Commitment Therapy met als ultieme doel: Psychologische flexibiliteit (zie werkwijze).

Aanbod

Kindercoaching:

Iedere ouder wil dat zijn kind gelukkig is. Soms is dit (tijdelijk) niet het geval. Je kind heeft last van angsten of piekert heel veel. Hij maakt ruzie of trekt zich juist terug, driftbuien, juist heel druk, onverklaarbare pijn in zijn buik, moeite met vrienden maken of zit gewoon niet lekker in zijn vel. Ik bied coachingstrajecten voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Opvoedcoaching:

Weet je even niet hoe je weer die leuke en gezellige moeder kan zijn? Iedere dag strijd met je kind(eren)? Ben je doodmoe? Wil je kind niet luisteren? Heb je alles al geprobeerd en loop je vast? Heb je het gevoel dat je de grip kwijt bent op je kind(eren)? Lastige puber? Voel je je boos/onmachtig en heb je het gevoel dat je aan het mopperen bent? Ik bied coaching op basis van diverse opvoedingsvragen.

Gezinscoaching:

Ik kom bij je thuis en ga in gesprek over de (opvoed)vragen die er zijn. Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin je als opvoeders/ouders de hulp van een gezinscoach kan gebruiken. De gezinssamenstelling maakt hierbij weinig uit, of je nu co-ouder, alleenstaand, getrouwd of een samengesteld gezin bent. Op een bepaald moment kan het zo zijn dat je niet meer weet hoe je met je kinderen moet omgaan en/of opvoedsituaties kunt oppakken. Dat kan gaan over hoe je om moet gaan met de driftbuien van peuters, kleuters die niet luisteren en de boel op stelten zetten en (blowende) pubers. En ook omgaan met allerlei conflicten over eten, niet luisteren, social media, liegen, ruzie, gedrag enzovoorts. Andere hulpvragen kunnen betrekking hebben op het niet op 1 lijn zitten met je (ex)partner over de opvoeding, problemen die een samengesteld gezin met zich meebrengt, scheiding etc.

Jongerencoaching:

Als je als kind ouder wordt, spelen ineens andere onderwerpen een rol binnen je leven. Weet je het even niet meer? Heb je een probleem of loop je vast? Wil je weten waar jouw talenten liggen? Wil je werken aan je toekomst maar weet je niet hoe? Voel je je onzeker of angstig of ben je steeds aan het piekeren? Heb je problemen met autoriteit? Voel je je eenzaam? Ben je vooral boos? Heb je andere problemen? Kun je nergens anders aankloppen? Ik ga met jou kijken naar hoe jij je leven wil invullen, welke waarden je hebt en hoe je dat dan kan doen.

Vrouwencoaching: 

Zit je met je handen in het haar? Vindt je het lastig om alle rollen te vervullen; moeder, partner, werknemer en vriendin? Innerlijke rusteloosheid? Doe je nou eigenlijk wat je echt leuk vindt? Voel je je angstig, onzeker en/of pieker je veel? Omgaan met de druk die je voelt vanuit de maatschappij? Vindt je jezelf geen leuke moeder meer? Voel je je boos of onmachtig? Gevoel dat je geleefd wordt? Ik ga samen met jou op zoek naar de waarden die je hebt in het leven en wat voor jou belangrijk is, hoe je hier naartoe kan werken om zo weer dichter bij jezelf (en je gezin) te komen.

Zwangerschapscoaching:

Een kindje krijgen in iets heel bijzonders. Er breekt een nieuwe fase in je leven aan. Deze nieuwe periode kan behoorlijk wat onzekerheden en vragen met zich meebrengen. Hoe moet je dat straks allemaal doen? Wat voor moeder wil ik zijn? Al die goed bedoelde adviezen van mensen om je heen met de gouden tip over hoe je je kind(eren) moet opvoeden? Professionals die zeggen hoe je het moet doen. Maar wat vind jij? Heb je al een kind rondlopen (of meerdere) en weet je niet hoe je dit kan combineren met nog een kleine erbij? Voel je je angstig over de bevalling die eraan zit te komen? Wil je meer genieten en ontspannen? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn betreft de bevalling? Je voorkeuren in kaart brengen? Ook hiervoor kun je terecht bij Noura-coaching en ik help je meer overzicht te creëren, de regie in eigen handen te houden en de waarden die je hebt na te streven.

Post-pregnancy coaching:

Je krijgt een kindje, een nieuw wereldburgertje. Je kunt met je eerste zorgen en vragen terecht bij de verloskundige en checken of het hartje klopt. Er zijn nieuwe technieken om fantastische 3 en 4D echo's te maken om zo te zien hoe het gaat met je nieuwe toekomstige gezinslid. In die 9 maanden van je zwangerschap kun je aanschuiven bij diverse mama-clubjes om je voor te bereiden op je bevalling. Het grote moment is daar, je bevalling, en je wordt ondersteund door de verloskundige, partner en/of het personeel van het ziekenhuis. Dan is het zover, je kleine is er!
Je mag samen met je baby'tje naar huis. Thuis kun je een week lang gebruik maken van kraamhulp zodat je wat kan bijkomen van alles. Maar wat na die week?
.......
Houdt het nu allemaal op? Je partner gaat weer aan het werk. En jij zit met je kleine en je zwangerschapsverlof thuis. En nu? Wat is nou eigenlijk de bedoeling? Wat doen we met de baby? Wat doen we met mij?
Voor dat gevoel/gemis dat kan ontstaan heb ik een oplossing!
Coaching op maat. 1, 2 of 3 maanden lang post-pregnancy coaching . Je kunt kiezen wat bij je past. Ik kom twee of drie dagdelen per week bij jou thuis. Gewoon voor het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Om met jou een bakkie koffie of thee te drinken zodat je je verhalen kwijt kan. Of omdat je allerlei vragen hebt en advies wil maar niet meteen naar het Consultatiebureau wil. Omdat je gewoon even lekker (lang) wil douchen, alleen, zonder druk te voelen van een huilend baby'tje die je nodig heeft. Of je hebt echt een boodschapje nodig, maar dat lukt nog even niet. Je wil heel graag het huis gestofzuigd hebben maar je hebt de energie nog niet. Met name die eerste drie maanden na je bevalling zijn jullie nog kwetsbaar. Je lijf heeft kei en keihard gewerkt, je zit met die hormonen. Gedachten en emoties die je niet kunt plaatsen en die je kunnen overvallen. En daar is er een klein, prachtig gemaakt mensje die afhankelijk is van jou.
Elke vrouw die net bevallen is heeft iemand nodig om je te vertellen dat je echt wel een goede moeder bent. Dat het heel normaal is dat je zo moe bent en dat je tijd nodig hebt om je weer helemaal okay te voelen!
Daarom is er nu post-pregnancy coaching. Een traject op maat voor jou gedurende de eerste drie maanden na je bevalling! Geen pakket, maar wel 1 of 2 keer coaching willen? Ook dat is mogelijk. We kijken samen naar wat voor jou passend is.

Of je nu op een roze, blauwe, gele of grijze wolk zit, je kunt bij Noura-Coaching terecht voor post-pregnancy coaching!

Bikkeltrainingen:

Weerbaarheidstrainingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd. (zie kopje Bikkeltrainingen)

E-coaching:

Wil je wel coaching, maar niet de deur uit of woon je te ver weg? Dan kan e-coaching uitkomst bieden. Dit kan zowel via de mail als telefonisch of skype contact.

Top